Nieuws

Woensdag 18 maart 2015
Afgelopen vrijdag ben ik terug gekomen van bijna 3 weken Haiti. Ik was uiteraard weer getuige van de laatste voetbalcompetitie wedstrijd....in één woord....FANTASTISCH. Ik heb gezorgd voor een heuse grote beker en medailles voor de 1e en 2e plaats. Daarbij heb ik ook nieuwe tenues meegenomen, ze waren de koning te rijk!! De opkomst was echt heel groot, daarbij was ook de burgemeester aanwezig.

Daarnaast heb ik ook een aantal vergaderingen gehad met de lokale bevolking, de vrouwen willen erg graag gaan leren bakken. Dus bakspullen zijn meer dan welkom!

De container is helaas nog niet vertrokken naar Haiti, dit toch vanwege de onrust in het land.

Voor foto's van mijn 3 weken Haiti, zie mijn facebookpagina van Stichting Weeskinderen in Haiti.

Maandag 27 oktober 2014
De afgelopen de maanden heb ik weer heel veel ingezameld en gekocht voor Haiti, zoals bouwmaterialen, kleding, speelgoed, naaimachines etc. Inmiddels heb ik een goedgekeurde container en ben ik begonnen met het laden.

In februari 2015 ga ik weer naar Haiti toe om de beker uit te reiken voor de winnaar van de voetbalcompetitie, maar ook om verder te bouwen.

De planning is dat de container dit jaar nog verscheept gaat worden. Het verschepen van de container naar Haiti kost heel veel geld, dus elke donatie is meer dan welkom.

Zondag 23 maart 2014

Van maandag 24 februari t/m zaterdag 15 maart ben ik weer in Haiti geweest. Dit keer helaas geen container richting Haiti, maar ik hoop dat dat zo snel mogelijk gaat gebeuren.

Ik had dit keer een koffer vol complete voetbaltenues bij me en een aantal voetballen, alles voor de voetbalcompetitie die is opgezet. De voetballers waren zeer verrast dat ze nu allemaal een tenue hebben. Zaterdag 1 maart was de finale.....en wat was dat een SUCCES! Er waren zoveel mensen naartoe gekomen, het was één groot feest. Ik had voor de winnaar en de 2e plaats medailles en een winnaarsbeker meegenomen.

Ik had ook mijn laptop en beamer meegenomen, zodat ik ook nog drie filmavonden heb kunnen organiseren...ook dit was voor herhaling vatbaar.

De computerschool ligt op dit moment even stil, er wordt voor een vervanger van de leraar gezocht.

De mensen willen graag leren cake bakken, daarvoor ben ik nu een draaiboek aan het maken. Uiteraard ben ik dan ook op zoek naar benodigdheden, zoals mixers, bakblikken (siliconen) en beslagkommen. Ook is de vraag naar zelf kleding maken. Mijn doel is dan ook om volgend jaar een soort van naaiatelier te maken, ook daarvoor ben ik op zoek naar naaimachines, tafels, stoelen en heel veel stof.

Voor video's van mijn reis dit jaar, zie ook de facebookpagina Stichting Weeskinderen in Haiti.

Zondag 24 februari 2013

Woensdag 16 januari ben ik vertrokken van Amsterdam naar Haiti. Eenmaal in Haiti aangekomen had ik gehoopt om snel de container vrij te krijgen bij de douane, maar helaas verliep dat niet zo.

De douane wilde ter controle de hele container leeg halen, gelukkig hebben zij hem maar voor de helft leeg gehaald, na een betaling van een klein bedrag van mijn kant. Om de container uiteindelijk vrij te krijgen moest er fors worden betaald. CORRUPTIE staat hoog in het vaandel bij de regering van president Michel Martelly. Het heeft meer dan 3.000,00 dollar gekost om de container vrij te krijgen.

Om de container in Bainet te krijgen, was de bedoeling dat de container per kraanwagen vervoerd zou worden. Alleen wegens werkzaamheden aan de weg, was dit niet mogelijk. De container is nu achtergebleven in Port-au-Prince en de goederen zijn in meerdere delen vervoerd per vrachtwagen.

Jean en de vele vrijwilligers (locale mensen) in Bainet zijn direct begonnen met het bouwen van de computerschool, deze werkzaamheden verliepen heel voorspoedig. Naast de bouw van de computerschool, heeft Jean ook een trampoline geplaatst, dit tot een groot succes. De kinderen en ook volwassenen zijn er niet bij weg te slaan, elke dag staan er rijen mensen voor de trampoline, van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat.

De computerschool en de inrichting is helemaal klaar, zodat er begonnen kan worden met de computerlessen. Er zijn tot nu toe al 150 aanmeldingen!!

Het uitdelen van alle gekregen kleding, schoenen, speelgoed etc. was ongelofelijk. De locale bevolking kon niet geloven dat dit gebeurt in hun eigen dorp. Ze zijn zo dankbaar en trots.

De werkzaamheden voor het voetbalveld is nog niet gereed, daar wordt nu nog hard aan gewerkt. Maar gelukkig is er al één team met een compleet tenue. Maar mochten clubs hier in Nederland nog oude voetbaltenue's hebben die ze niet meer gebruiken, dan hou ik me daar voor aanbevolen!

Bij deze wil ik alle mensen bedanken die mij geholpen hebben met dit project, o.a. CBS De Wingerd, Van der Staay, Gebr. Van der Wulp en vele anderen.

Zie de fotomap "Foto's 2013" voor alle werkzaamheden die er zijn verricht tijdens mijn verblijf in Haiti.


Vrijdag 11 januari 2013

Woensdag 16 januari vertrek ik voor 4 weken naar Haiti, om de computerschool te gaan bouwen en uiteraard om de vele kleding/schoenen/speelgoed te gaan uitdelen. Heel spannend allemaal.

Hou de website in de gaten voor de vorderingen, of kijk op www.facebook.com/weeskindereninhaiti


Donderdag 6 december 2012

Vandaag is de container per boor vertrokken richting Haïti, vanaf de Rotterdamse haven. Naar alle waarschijnlijk komt de container 2 januari 2013 aan. Waarna ik voor 4 weken naar Haïti ga, om de computerschool op te zetten. En de rest van de gekregen spullen uitdelen!


Donderdag 18 oktober 2012

Vanaf vandaag hebben wij de officiele erkenning van een stichting.

"Stichting Weeskinderen in Haiti"

De stichting is in het bezit van een ANBI status. Steun Stichting Weeskinderen in Haiti.


Zondag 7 oktober 2012

De container is gekocht en ter plaatse. Nu kan er begonnen worden om te container te laden, zodat deze hopelijk eind oktober richting Haiti kan.

Zondag 26 augustus 2012

De bouwmaterialen voor de computerschool zijn gekocht. De meeste spullen zijn nu al gereed voor verzending, zoals computers, kleding, speelgoed etc.

Ik ben nu nog op zoek naar een aggregaat met inverter, deze is speciaal voor gebruik van computers. Tevens ben ik ook nog op zoek naar 2 voetbaldoelen en een paar bureaustoelen.
Zondag 15 juli 2012

Vandaag een hoop ingepakt voor de spullen die weer naar Haiti gaan, zoals kleding, schoenen en stereo. Er staan nu al 13 computers klaar voor de computerschool in Bainet.

Ik ben nu op zoek naar bouwmateriaal voor de computerschool voor 6x3 m., dan is de container gevuld.

Ik hoop dat deze container in oktober/november richting Haiti kan gaan, zodat ik in januari 2013 het project zelf kan openen!